2009. november 29., vasárnap

Hevederzár szerelés Budapesten.





HEVEDERZÁR SZERELÉS BUDAPESTEN



NON-STOP TELEFON: 0620/4225177

BETÖRÉS UTÁNI HELYREÁLLÍTÁS!


Vállaljuk hevederzárak felszerelését Budapesten és Pest megyében.
Megbeszélés alapján az ország egész területén.

A mechanikus védelem egyik meghatározó eszköze a hevederzár. A hevederzárak a középkori ajtókat lemásolva azon az elven működnek, hogy a már meglévő ajtó belső oldalára szerelve a falazatban elhelyezett ellendarabokhoz rögzítik azt. Ezáltal keresztben a nyílászárót "kiékelik", miáltal az egyszerű befeszítéses betörési módszer kizárttá válik.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi ellen véd a hevederzár, miért nem jó ha több, hagyományos zár van az ajtón?
Befeszítés, berugás, pajszerrel való behatolás ellen a hagyományos, kilincses zárak nem védenek.
Ezek az egyszerű zárak, egy vagy több is, kevéske rugdosással meglepően könnyen beszakíthatók. Lehet bármilyen biztonsági zárbetét egy egyszerű kis zárban,fúrás,savazás,kipiszkálás ellen védett, high-tech csoda ha az ajtó egy rugással beszakítható, a z
árbetétre a betörő rá sem néz, olyan mint ha ott sem lenne. A hevederzár lényege,hogy záró reteszei a falba zárva megtartják az ajtót,hogy az ennenálljon a feszítésnek. A hevederzár -mondjuk így- olcsóbb alternatívája egy biztonsági ajtónak.

Több ponton záródó ajtóból rengeteg fajta van,az hogy több pontos, még nem garancia semmire. Divatos és közkedvelt a műanyag ajtó, öt ponton záródó (felhúzható kilincses), több ponton záródó zárral, vagy ugyanez fából, többnyire fenyőfából készült kivitelben. Sajnos ezek kevéske védelmet nyújtanak, a rugalmas műanyag szerkezet hamar enged az erőszaknak, a fenyőtokba ici-pici csavarral rögzített alumínium öntvény ellendarabok pedig könnyedén eltöredeznek. Ezek az ajtók nem biztonsági ajtók,
Jó megoldás a robosztus, acél szerkezetű ajtó, acél tokkal, alul, felül, és a két oldalán, erős csapokkal a tokba reteszelő zárral.

Egyszárnyú ajtóra többnyire elég egy egyszerű, vízszintes hevederzár, ha az kellőképpen rögzíti azt, és ha megfelelően merev az ajtó szerkezete, és van jó minőségű fal, amibe a nyelvek záródhatnak. Rozoga, egészen vékony ajtókra indokolt kereszt irányút szerelni.
A függőleges zárnak inkább akkor van létjogosultsága ha a vízszintes változat valamilyen okból nem szerelhető fel, például ha az ajtó egész hosszán függőlegesen végig futó világítóablak nem teszi lehetővé az ajtó átfúrását ott, ahova a zárbetét kerülne. A függőleges zár a födémbe és a padlóba zár, ez kissé merevebbé is teszi az ajtót, tehát valamivel jobb, de ez nem igazán mérhető, nem biztos hogy sokkal többet ér.
Kereszt hevederzárat, vagyis olyat ami négy ponton rögzíti az ajtót, inkább kétszárnyú ajtókra javasoljuk. A kétszárnyú ajtó ugyanis jellegénél fogva kevésbbé stabil, pillanatok alatt felfeszíthető, a fix szárnyat rögzítő csapok "riglihúzással", vagy pajszerolással másodpercek alatt hatástalaníthatók.
Itt van értelme a felfelé és lefelé is záródó függőleges résznek, mely a fix szárnyat rögzíti le stabilan, így az nagyjából egy egyszárnyú ajtóhoz hasonló merevséget kap.

Hevederzárat szerelni jól és rosszul is lehet. Az hogy valamit felcsavarozunk az ajtóra, még kevés az üdvösséghez. Valóban találkozunk feltört hevederzárakkal, de a feltörhetőség itt szinte mindig a hibás vagy hanyag felszerelésnek tudható be.
Ha valami valahogy fel van csavarozva az ajtóra az édeskevés, hiába masszív a nyelv ha nem záródik a falba, vagy a falhoz stabilan rögzített ellendarabba.
Ha egy ócska, vékony kis lemezkébe futnak be a zárnyelvek akkor a hevederzár csak dísze az ajtónak. Nagyon fontos tehát, ha már rászánjuk az anyagiakat hogy biztonságosabbá tegyük az ajtót, követeljük meg a zárszerelőtől a tisztességes kivitelezést.
Mondok példát még: Ha az ajtót kicsi világító ablakkal ltták el, főleg ha ez nyitható is, nagyon fontos hogy a zár belső oldala is védve legyen. Hiába a törhetetlen zár, ha a kisablakot befeszítik, belülről ügyesen leszerelhetik a zárat. Szabotázsvédetté kell tenni a zárat a belső oldalán is, törésvédő pajzsokat felszerelni és a rögzítő csavarokat a belső oldalon elfúrni.
Ahhoz hogy igazán biztonságossá tegyük az ajtót nem kell csodát tenni, ámde gondos tervezért és kivitelezést, figyelmet igényel. A zárszerelőnek komoly felelőssége van ilyen téren, apró odafigyeléssel tényleg megbízható védelemmel láthatja el az ajtót. Ezek a belső kiegészítő elemek nem drágák, az előre látás és logikus gondolkodás -aki ennek az egyszerű képességnek a birtokában van- pedig nem kerül pénzbe, venni kell tehát a fáradtságot és az ÜGYFÉL érdekeit figyelembe véve végezni a szerelést./forrás: web./


TELEFON:

0620/422-51-77

0630/769-95-15
0670/291-57-06 


Magyar Honlap Linkek